Kök

Det finns många fallgropar när man ska byta ut sitt kök och det är oftast en av de större investeringarna man gör i sitt boende.
Många har kanske redan kontakt med en hantverkare för att göra andra renoveringar i sin bostad och tänker att man då kan använda denna personen även till att byta köksinredningen vilket i vissa fall säkert kan fungera, om än sällan klanderfritt.

Man brukar ofta tala om ”rätt man på rätt plats” och så är det oftast även i detta fallet.

Bara för att man är en duktig snickare och van att bygga hus, regla & gipsa väggar m.m liknande grovarbeten så innebär det inte att man är rätt person att montera inredningar.

Köksinredningar kräver mycket mer noggrannhet och slutresultatet blir också betydligt bättre med hjälp av rätt maskiner vilket oftast inte vanliga snickare har tillgång till.

Det är mycket som ska planeras när man ska byta ut sitt kök så att allting blir perfekt i slutänden och alla dessa moment är inte alla på det klara med om man inte har så stor vana att arbeta med köksinredningar och om inte detta utförs på rätt sätt så blir slutresultatet lätt en besvikelse vilket är mycket tråkigt när man investerar mycket pengar.

Det ska planeras för vvs och eldragningar så det blir utfört enligt branschreglerna men samtidigt så det blir praktiskt och estetiskt eftersom det sällan blir snyggt och lägga t.ex utanpåliggande eldragningar för att få fram el till belysningsarmaturer och liknande.

Oftast drar köksrenoveringen med sig att man kanske behöver byta ut golvet samt måla om tak och väggar men även stänkskyddet ovanför bänkskivorna ska bytas ut och detta tillsammans med vvs och el gör att det är mycket som ska samordnas för att projektet köksrenovering ska fungera smidigt och flyta på ordentligt så du slipper minnas projektet som en katastrof som tog väldigt lång tid att ro i hamn och där du och familjen fick lägga en massa pengar på restaurangbesök vecka efter vecka.

Jag brukar säga att ett normalkök tar max två veckor från man börjar riva till det nya är funktionellt och väljer man granit som bänkskivor vilket blir allt vanligare så får man räkna med tre veckor p.g.a leveranstid på graniten som måttanpassas och tillverkas exakt för ert kök så snart bänkskåpen är monterade.

Då räknar jag dessutom med ev. golvbyte och målningsarbeten under denna tiden.

Längre tid än så här brukar det inte behöva ta i anspråk med rätt planering.

Undvik därför misstagen och satsa på professionell hjälp när det är dags att byta köket i ditt boende för detta har du igen i slutänden och du kommer aldrig att ångra ditt beslut.